Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Τα 4 νέα ταβερνάκια που μας περιμένουν για υπέροχο μεζέ

Άνοιξαν και σε περιμένουν με ανοιξιάτικη διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2026

Η κυπριακή γαστρονομική σκηνή αποκτά τέσσερις νέες στάσεις που ήδη τραβούν το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων. Από παραδοσιακές αυλές μέχρι σύγχρονες προσεγγίσεις στον μεζέ, τα νέα ταβερνάκια που άνοιξαν πρόσφατα μας προσκαλούν να ξαναανακαλύψουμε τη χαρά του καλού φαγητού, της παρέας και της αυθεντικής φιλοξενίας.

Μικροί και ζεστοί χώροι, με έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση, έρχονται να προστεθούν στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού και να γίνουν οι νέες μας αγαπημένες στάσεις για απολαυστικό μεζέ.

tavernaki ena-.jpg

Ταβερνάκι «Το Ένα»
Στο Σωματείο Ένωσης Νέων Ασωμάτου άνοιξε πρόσφατα ένα νέο, ζεστό στέκι, η φήμη του οποίοιυ ήδη μεταφέρεται από στόμα σε στόμα. Το ταβερνάκι «Το Ένα» πήρε το όνομά του από το ακρωνύμιο του Σωματείου και έρχεται να βάλει τη δική του υπογραφή στην απλή, τίμια κυπριακή σχάρα. Πίσω από την ιδέα βρίσκεται ο Κρις, με ξεκάθαρο στόχο: να προσφέρει ποιοτικό φαγητό χωρίς εκπτώσεις, όπως αυτό που θέλει και ο ίδιος -όντας καλοφαγάς- να απολαμβάνει. Και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά -αλλά κυρίως από την πρώτη μπουκιά. Στο μενού θα βρει κανείς όλα τα κλασικά αγαπημένα της φουκού: σουβλάκι, σεφταλιά, κρασάτη πανσέτα, λουκάνικο, αλλά και μια τεράστια μπριζόλα για τους πιο απαιτητικούς. Πολύ σύντομα, το «Ένα» θα βάλει στο πρόγραμμα και το οφτό κλέφτικο που θα προσφέρεται μία φορά τη βδομάδα, πιθανότατα κάθε Πέμπτη, δίνοντας ακόμη πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στο τραπέζι. Η ποιότητα του κρέατος και των λαχανικών είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του μαγαζιού, ενώ την εμπειρία στη σχάρα υπογράφει ψήστης με 30 χρόνια εμπειρίας πάνω από τη φουκού, κάτι που φαίνεται στη γεύση και το σωστό ψήσιμο. Για όσους προτιμούν κάτι γλυκό στο τέλος, υπάρχουν και σπιτικά γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα, που κλείνουν ιδανικά το κυπριακό τραπέζι. Το «Ένα» λειτουργεί με take away και delivery μέσω Foody, ενώ το ωράριο του είναι καθημερινά 18:00-24:00 (εκτός Κυριακής), κάνοντάς το ιδανική επιλογή για βραδινές, χαλαρές παρεΐστικες εξόδους.
(95957435) Ηλέκτρας 11, Λακατάμια, Λευκωσία. Ωράριο λειτουργίας Δ-Σ 18.00-24.00 (εκτός Κ).

loytro.jpg

Ταβέρνα Το Λουτρό
Στον χώρο όπου τα τελευταία 9 χρόνια έβρισκες την Ταβέρνα Το Διπλοκάμαρο ένας νέος κύκλος ξεκινά στο ίδιο σημείο, δίπλα στο παλιό λουτρό του χωριού. Η Ταβέρνα Το Λουτρό άνοιξε πλέον τις πόρτες της στο Πραστειό Αυδήμου, φιλοδοξώντας να συνεχίσει την παράδοση της αυθεντικής φιλοξενίας και του καλού φαγητού, καλωσορίζοντας μας σε έναν χώρο με χαρακτήρα, ζεστή ατμόσφαιρα και αυθεντική φιλοξενία. Ο νέος χώρος υπόσχεται αυθεντικές στιγμές για παρέες και οικογένειες, εκεί όπου η παράδοση συναντά τη φροντίδα και την κυπριακή φιλοξενία. Η ταβέρνα λειτουργεί Παρασκευή βράδυ,Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.
(99073340 & 96660272) Πραστειό Αυδήμου, επ. Λεμεσού.

FotoJet_8_A296Zzx.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Όψον» μεζεδοπωλείο
Με νέες αφίξεις να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στην εστιατορική σκηνή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ένα νέο μεζεδοπωλείο στο Παραλίμνι έρχεται να τραβήξει την προσοχή των φίλων του καλού φαγητού και των αυθεντικών γεύσεων. Το «Όψον», που άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Απριλίου, δεν είναι ακόμη ένα συνηθισμένο μεζεδοπωλείο. Είναι ένας χώρος που στηρίζεται στη φιλοσοφία της μοιρασιάς, της απλής αλλά προσεγμένης γεύσης και της σύγχρονης προσέγγισης της παραδοσιακής κουζίνας. Πίσω από το νέο αυτό εγχείρημα βρίσκονται ο Αντρέας Σιαντονά και ο Θεόδωρος, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας έναν χώρο που ήδη συζητιέται στην περιοχή. Ο πρώτος κινείται στην κουζίνα, επιμελούμενος ένα μενού με χαρακτήρα και ξεκάθαρες επιρροές από την ελληνική και κυπριακή μεζεδοκουλτούρα, ενώ ο δεύτερος φροντίζει τη φιλοξενία και την εμπειρία της σάλας, δίνοντας στο μαγαζί την αίσθηση μιας ζεστής, χαλαρής συνάντησης με φίλους. Το μενού κινείται σε comfort αλλά ταυτόχρονα δημιουργικά μονοπάτια. Από τον ντάκο και τα κολοκυθάκια με αυγά, μέχρι τις σεφταλιές, τα φριγαδέλια και το όρζο με μάγουλα βοδινού, οι γεύσεις πατούν πάνω στην παράδοση χωρίς να φοβούνται τις σύγχρονες πινελιές. Ξεχωρίζουν επίσης οι κροκέτες μουσακά, αλλά και οι λουκουμάδες φέτας που φαίνεται ήδη να αποκτούν το δικό τους κοινό. Πρόκειται για πιάτα που δεν επιδιώκουν την υπερβολή, αλλά εστιάζουν στη σωστή πρώτη ύλη, στη νοστιμιά και στη φροντίδα της λεπτομέρειας. Ο χώρος ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία.
>> (99140652) Σταδίου 2, Παραλίμνι. Δ-Κ 18.00-00.00.

SnapInsta.to_685434284_17946619755168756_3096129934146738302_n.jpg

«Άμα Λάχει»
Ανάμεσα λοιπόν στις νέες αφίξεις της πρωτεύουσας, είναι και το «Άμα Λάχει», ένα σύγχρονο ταβερνείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζητιέται ήδη πολύ. Ο Κωνσταντίνος Χρίστου (που ίσως γνωρίζεις από άλλα σημαντικά project που έχουν να κάνουν με την εστίαση) θέλησε μέσα από το νέο αυτό εγχείρημα να μεταφέρει τη κλασική ταβέρνα στο σήμερα, δίνοντας ιδιαίτερη θα υπάρχει στο κρέας, συν μπόλικη ποιοτική, προσεκτικά επιλεγμένη, πρώτη ύλη και κινητήρια δύναμη το κάρβουνο και την ανοιχτή φωτιά -εξ ου και αξιοποιούν και τις premium κοπές steak. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το μαγαζί που βρήκε τη στέγη στην πολυσύχναστη λεωφόρο Στροβόλου (σχεδόν απέναντι από το Δημαρχείο) άνοιξε επίσημα τις πόρτες του την Τετάρτη 6 Μαΐου, φέρνοντας μαζί του μια φρέσκια πρόταση που παντρεύει την παράδοση με το σύγχρονο urban ύφος. Ο χώρος ακολουθεί μια urban-traditional φιλοσοφία, όπου η παράδοση συναντά τη μοντέρνα αισθητική. Τραπέζια από ακατέργαστο ξύλο προσδίδουν μια γήινη αίσθηση, ενώ οι μαύρες μεταλλικές βάσεις και τα minimal κρεμαστά φωτιστικά δημιουργούν έναν διακριτικό industrial χαρακτήρα, θυμίζοντας ένα σύγχρονο “meze bar”. Το δε αποτέλεσμα κερδίζει αμέσως τη διάθεση με τη ζεστή και σύγχρονη αύρα του και το φιλόξενο περιβάλλον του. Η κουζίνα του κινείται γύρω από τον μεζέ, με πιάτα που αναδεικνύουν την κυπριακή γαστρονομία μέσα από αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς. Χειροποίητα ντιπ, ολόφρεσκες σαλάτες (ταμπουλέ και χωριάτικη), φρεσκοζυμωμένο ψωμί, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του πλούσιου μεζέ τους! Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με κοκτέιλ (κουμανταρίας!) ή με κρασί επιλέγοντας μέσα από μια επιλεγμένη λίστα από κυπριακά και ελληνικά ετικέτες. Παράλληλα, το μενού περιλαμβάνει προτάσεις για πιάτα to share, αλλά και premium κοπές steak για όσους αναζητούν κάτι πιο ολοκληρωμένο στο τραπέζι τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «Άμα Λάχει» ήρθε για να γίνει εκείνο το στέκι που θα επιλέγεις ξανά και ξανά, είτε για ένα τραπέζι γεμάτο μεζεδάκια είτε για μια πιο premium γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της πόλης.
(99249924) Στροβόλου 95, Στρόβολος. Τετ-Παρ 18.00-23.30 & Σ-Κ 12.00-24.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close